Tietoja Maatilasta

Maatilani sijaitsee aidossa luonnonrauhassa metsän keskellä. Pitkä ja kuoppainenkin tie tuo perille pieneen pihapiiriin, jossa voit tavata jos jonkinmoista eläjää. Tilalla asustaa lisäkseni sekalainen seurakunta eläinystäviäni. Luonani pääset tapaamaan lehmiä, vuohia, lampaita, kanoja, kissoja ja koiran.

Täällä emännoin minä, Sanna. Olen asuttanut tätä paikka kolmisen vuotta, ja ihastuin oitis taloa ympäröivään luontoon ja alueen rauhallisuuteen. Paikka tuntui heti kodilta. Jonkin ajan kuluttua muutostani tulivat ensimmäiset lehmät. Perustettuani pienen kasvimaan, olin onneni kukkuloilla omista perunoista. Myöhemmin saapuivat kanat ja kukko. Ja mitä kaikkea ihanaa onkaan vielä edessä! Tunnen, että tämä kaikki on vasta alkua kaikelle hyvälle tekemiselle täällä tiluksillani.

Tilalla viljellään omiin tarpeisiin peruselintarvikkeita, kuten vaikkapa perunaa ja porkkanaa, sekä kanat munivat kananmunia. Tällä hetkellä lehmäni eivät kanna vasikoita, mutta ehkäpä vielä tulevaisuudessa saan hoivata ja helliä pieniä naudan alkuja.

Pihaa ympäröivä lähimetsä tarjoaa paikan rauhoittumiselle, luonnon kauneuden ihastelulle tai mahdollisuuden sienestää ja marjastaa. Luonto yhdistettynä eläinten kanssa puuhasteluun, antaa kaksin verroin terapeuttisemman kokemuksen. Kaikkihan olemme kuulleet esimerkiksi metsän ja eläinten parantavasta voimasta.

Pihapiirissä on pieni kesähuone, jonne on suunnitteilla majoittaa maatilamajoituksesta kiinnostuneita matkaajia, mutta se projekti saa vielä odottaa. Ehkäpä muutaman vuoden pääset majoittumaan ja nauttimaan aidosta pientilan elämästä kaikkine kärpäsineen ja tuoksuineen, mitkä kuuluvat olennaisesti elämään maatilalla.

Kesäkahvilan kahvipöydät ja istuskelupaikat levittäytyvät pihan kesähuoneiden ympärille ja lähimetsään. Rohkeimmat voivatkin kiivetä ylös kalliolle nauttimaan maisemista ja kesäpäivästä.

'Olla omavarainen, askel kerrallaan'.

NAAVAN TUPA


       


Kuvagalleria